Sajnos, sokan már azt sem tudják Kárpátaljáról, hogy hol fekszik, hova tartozik, és milyen szerepe volt és van a magyarság életében.

Aki ellátogat oda gyönyörködhet a vadregényes, csodálatos Kárpátokban, a régi kastélyokban, várakban, egyéb épületekben, természetvédelmi területekben, skanzenben stb.

Megismerkedhet az utolérhetetlen kárpátaljai magyarok vendégszeretetével, kedvességével, akik törekszenek arra, hogy a vendégeket a régi házi ízekkel újra megismertessék.

A piros kiemelésekre kattintva további részletek olvashatók.

[slideshow id=28]

Öt nap Kárpátalján I. (2011. július 13-17.)

1. Budapest-Beregszáz-Gecse: Út közben megnézzük a tákosi „Мezitlábas Notre Dame”-ot. Beregszászban múzeumlátogatás, a II. Rákóczi Ferenc Főiskola megtekintése. Utazás Gecsére, találkozó a vendéglátókkal, majd a szállások elfoglalása.

2. nap: Munkács, a vár felfedezése, Szolyva: tisztelgés az elhurcoltak emlékhelyén. Vereckei-hágó, a honfoglalás emlékei. A Kárpátok tükröztetése a Feszty-körképben.

3. nap: Nagyszőlős: Perényi-kastély, Bartók-szobor, a Barokk-kolostor; Huszt, túra a várromhoz, a különleges panoráma stb. Közös est a háziakkal, és beszélgetés a többszörösen kitüntetett költővel, Vári Fábián Lászlóval.

4. nap: Kirándulás Ökörmezőre a Szinevéri-tóhoz és a Szinevéri Nemzeti Parkba. Csetfalva híres templomainak a megtekintése.

5. nap: Ungvár; a Bercsényi-vár, a Görög katolikus Székesegyház, valamint a Szabadtéri Múzeum látogatása. Csapon át haza utazás. Érkezés 21-22 óra körül.

Öt nap Kárpátalján II. (2011. augusztus 3-7.)

l. nap: Indulás a Hősök teréről, reggel 7 órakor. Útvonal: Nyíregyháza, Beregsurány, Beregszász, Gecse. Magyarországon a csarodai műemlék-templomot tekintjük meg. Nagyberegen megnézzük a szőtt textíliák múzeumát és iskoláját.

2. nap: A tiszaújlaki turulmadaras kuruc emlékmű. Felsőveresmart, kilátás a Tisza királyházi öblére. A mihálkai fatemplom (XVII.sz.). Técső: Kossuth-szobor, Hollósy Simon-szobor stb. Aknaszlatina; Kopjafaegyüttes és az Árpádházi szentek szoborparkja. Megálló az „Európa közepe” emlékoszlopnál. Rahó; Tatár-hágó (931 m.) (gyapjú és bőráru vásárlási lehetőség

3. nap: A csoport Gecsén marad. Ismerkedés a településsel, majd kirándulás a háziakkal, ahol délben szalonnasütés, este „bográcsolás” ,Gecse-módra. A helybeli kultúrcsoport közreműködésével.

4. nap: Megálló a Szarvas-hágón. Kilátás a Róna-havasokra és a Szinyák-hegységre. Túra a festői nevickei várromhoz. (a „fáradékonyabbaknak” lehetősége van a csodálatos vízpart mellett pihenni.) Kilátás az Ung völgyére. Végül a gerényi rotunda (XI.sz.) megtekintése.

5. nap: Reggeli után indulás Kassára, ahol a világhírű Szent Erzsébet dómba látogatunk, tisztelegve a Nagy Fejedelem, Rákóczi, valamint Bercsényi sírjánál. Séta a belvárosban, a híres magyar vonatkozású látnivalókkal.
Budapestre érkezés kb. 20, 21 óra körül.

A programok felcserélhetők, a helyi viszonyok függvényében, de semmiképpen nem csökkennek! Az út lekötése 15.000- Ft fizetésével történik, az összeg második része pedig az utazás előtt egy hónappal esedékes.

Ellátás: az első nap vacsorával kezdődik, s az utolsó nap reggelivel végződik. A kirándulásokra (ebédre) a háziak szendvicset csomagolnak.
Elhelyezés: Gecsén, kétágyas szobákban, összkomfortos családi házakban.
Költség: a részvételi díj az összes belépődíjat, valamint a határ plusz kiadásait is tartalmazza. 51.500.- forint, amennyiben a szállás vagy az ellátás költségei drasztikusan változnak, akkor csekély eltérés lehetséges.

Kitűnő helyi idegenvezetővel zajlik minden program.
W.C.-s, luxusigényű autóbusszal, kiváló gépkocsivezetőkkel utazunk. Kávé, üdítő és sör a buszon kapható.

Kedves eddigi és leendő Barátaim! A jelentkezéseket várom a 06 1 352-69-99 vagy a mb. 06/30- 225-07-67-es telefonszámon.

A képgalériában összesen 270 db kép látható. A galéria oldalait a számokkal vagy a két szélen található nyilakkal lehet lapozni.