Április 29-én ez a ház adott otthon, immár hagyományosan egy kedves, baráti találkozónak. Baráti, mert zsűri ugyan volt, de a tét nem a továbbjutás, vagy netán az érmek halmozása, hanem az egymással törődés, egymásra figyelés öröme.

Szeghalmi Ágnes, aki maga is több csoportnak a vezetője, figyel minden évben arra, hogy ez a találkozó létrejöjjön. Köszönet érte! A műsort kedvesen remek humorral ötvözve ő vezeti, minden részvevőhöz van néhány kedves szava, bátorító megjegyzése.

A Csili Népdalkör és a Balla Péter Hagyományőrző vecsési Népdalkör Szeghalmi Ágnes színvonalas munkáját dicséri. Az előbbi egy, főleg szépkorúakból álló csoport, akiken látszik, hogy örömmel, szívből énekelnek, az utóbbiakban sok a fiatal, intonálásuk kifogástalan, műsoruk változatos, öltözékük is mintául szolgálhat másoknak  is.

Végtelenül kedves és szép élményt jelentett a Zabhegyező citeraegyüttes, amelyben tanár-diák remek csoportot hozott létre, s példamutatóan játszott együtt.

Fellépett még a Felfalusi Vadrózsa Nyugdíjas Klub, a Napsugár Népdalkör, Budaörsről a Piros Rózsa Dalkör, akik már törzsvendégek a Csiliben. Láttuk, hallottuk a Hévízgyörki Hagyományőrző Egyesület Népdalkörét, a nagylóci Rozmaring Csoportot, a Csesztvei Hagyományőrző és Kulturális Egyesületet, az erzsébeti közgazdasági szakközépiskolából a bűbájos Dalos Pacsirtákat és a Gyöngyvirág Néptánccsoportot.

Utoljára hagytam, de csak a kiemelés érdekében a Szigetközi Pávakört, akik népdal-feldolgozásokat hoztak, s ezzel nagy-nagy sikert értek el, és végtelenül kedves meglepetést szereztek mindenkinek.

A Kodály-féle Vidrócki feldolgozással és a Széles a Balatonnal gyönyörködtették a közönséget. Vezetőjük Tóth György tanár úr, igényes munkája különleges fénypontja volt a délutánnak. Ilyen kristálytiszta megszólalást, fegyelmezett felállást ritkán hall az ember. Felüdülés volt hallgatni őket. Köszönet érte, hogy vállalkoztak erre a hosszú útra és előadásukkal növelték a délután színvonalát.

A zsűri, illetve a szakmai tanácsadás feladatát, dr. Alföldy- Boruss István és e sorok írója látta el.