Magamról

Szeretettel köszöntöm mindazokat, akik kíváncsiságból – de bízom abban, hogy inkább a zene szeretetéből – ellátogatnak honlapomra. Remélem, így is bővíthetem a lehetőségeket, amellyel az irodalom, a zene, a népzene, népművészet és néprajz szolgálatában állhatok.
Kérem, ha valami új hírről kívánnak tudósítani vagy érdeklődni, jelezzék, mert fontosnak tartom, hogy minél nagyobb körben terjedjen az a kultúra, amelyet magunkénak érezhetünk, ami bővíti ismereteinket és növeli a világ előtt tekintélyünket. Várom őszinte véleményüket, amit én minden esetben viszonozni szeretnék.

Ungváron születtem, néhány évesen Zalába, majd Erdélybe kerültem. A háborúban Németországba vetődtem, mint kisgyermek szenvedtem végig borzalmait.
A gimnáziumot Tatabányán végeztem. Később a Pécsi Tanárképző Főiskolát befejezve, kaptam magyar-ének-zene szakon diplomát. Ezt követően az ELTE. magyar kiegészítőn nyertem középiskolai tanári oklevelet, majd ún. „egyéni levelezőn” a néprajzi tanszéken fejeztem be tanulmányaimat, ami után megírtam doktori disszertációmat. Ez 12 évi Komárom- Esztergom megyei népzenei és egyéb hagyományokkal kapcsolatos munkámat tartalmazta; 3 magyar, 3 német és 3 szlovák falu népzenei hagyományait és szokásait dolgoztam fel, érintve természetesen a tárgyi kultúra értékeit is, valamint az azonosságok, különbözőségek tudományos összehasonlítását. E területen több pedagógiai munkám, könyvem és cikkem jelent meg, továbbá egy videofilmem.